> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
logo webinar leren en werken
Landelijk nieuws

Het webinar van 9 oktober staat online en is nu terug te kijken. Jacqueline Murre van Leerwerkloket Groot Amsterdam geeft handige en waardevolle tips voor iedereen die nadenkt over een verandering van zijn of haar carrière.

10-10-2019 | Lees meer
jongeren met een praktijkberoep
Landelijk nieuws

Gemeenten, scholen en andere netwerkpartners die de arbeidsmarktpositie van kwetsbare jongeren willen versterken, kunnen nu gebruik maken van de geheel vernieuwde Participatiescan.

08-10-2019 | Lees meer
Werken in de haven van Rotterdam
Landelijk nieuws

Het Leerwerkloket Rijnmond bedacht een manier om werkloze jongeren enthousiast te maken voor het werken in de haven. Op 1 oktober kregen ruim zestig jongeren, door middel van een Skills Navigator Bootcamp, inzicht in welk werk in de Rotterdamse haven het best bij ze past.

07-10-2019 | Lees meer
sfeerafbeelding
Landelijk nieuws

Het overgrote deel van de Nederlandse jongeren treedt toe tot de arbeidsmarkt na het volgen van onderwijs. Aan de andere kant zijn er ongeveer 300.000 jongvolwassenen tussen de 16-27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze jongeren ervaren knelpunten op weg naar school of werk en zitten tussen veel hulpinstanties in. Dat kan beter, zo blijkt uit interdepartementaal beleidsonderzoek (IBO). 

07-10-2019 | Lees meer
bouwvakker draagt een plank
Landelijk nieuws

Samen bouwen aan een toekomst voor vakmensen in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Met deze gezamenlijke visie tekenden Van Wijnen Noordoost en SBB op 30 september een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurde tijdens het Van Wijnen-evenement ‘Move a generation’ in Groningen.

04-10-2019 | Lees meer

Pagina's