> Werkgever

Werkgever

Informatie voor werkgevers

Voor een werkgever is Leren en Werken ook belangrijk. Investeren in werknemers is onmisbaar in een bedrijf. U kunt uw werknemers om-, her- of bijscholing aanbieden. Daarnaast kunt u ook een leerbedrijf worden. U biedt dan (nieuwe) werknemers de  mogelijkheid om praktijk en opleiding te combineren in een zogeheten leerwerktraject (beroepsbegeleidende leerweg = bbl).

Ook voor uw huidige werknemers is scholing belangrijk. Door uw werknemers bijtijds bij of om te scholen, zorgt u dat de kennis actueel blijft.
De werkomgeving verandert voortdurend door internationalisering, technologische ontwikkelingen en regelgeving. De kenniseconomie stelt hoge eisen aan de kennis, vaardigheden en diploma’s van werknemers.

De overheid stimuleert een leven lang leren, ook op de werkvloer. Daarom profiteert u als werkgever van financiële regelingen voor het scholen van uw eigen werknemers én het opleiden van leerlingen in uw bedrijf.

Terug naar de schoolbanken is niet altijd nodig. Werken en leren zijn in veel gevallen prima te combineren. Er is meer mogelijk dan u denkt! Maatwerkopleidingen op de werkplek, bijvoorbeeld. Een Ervaringscertificaat (EVC) kan u en uw medewerkers veel tijd en geld besparen. Denk daarnaast aan de voordelen van het aanbieden van leerbanen.

Hieronder vindt u informatie over de verschillende onderwerpen.

Duurzame inzetbaarheid

Opleiden

Financiële voordelen

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met het leerwerkloket Zuid-Limburg.

Neem contact met ons op